Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهنام حجتی کارگردان نمایش «انحراف موقت» درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: «انحراف موقت» از ۲۱ آذرماه اجرای خود را در عمارت نوفل لوشاتو آغاز کرده است. این نمایش فضایی سوررئال دارد و در کنار ویژگی‌های دراماتیک در بخش اندکی از نمایش نیز از هنرهای تجسمی بهره گرفته شده است.

وی درباره مضمون نمایش توضیح داد: این نمایش درباره ۲ فراانسان است که در اعماق دریا زاده شده‌اند؛ جایی که هیچ موجودی وجود ندارد و تنها یک تندیس دیده می‌شود که می‌تواند نماد انسان، مادر، معشوق و حتی یک نهنگ باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ۲ موجود مجبور هستند برای به هم رسیدن دریا را ترک کنند. آنها ابتدا به آسمان می‌روند، از ستاره‌ها عبور می‌کنند و به خلاء می‌رسند و سپس به زمین می‌آیند و بعد از به دست آوردن تجربیاتی، در نهایت دوباره به دریا باز می‌گردند. این نمایش در عین اینکه اثری دیالوگ محور است بر حرکات فرم نیز استوار شده و این ۲ در کنار هم اثر را می‌سازند.

حجتی درباره مفاهیم مستتر در متن بیان کرد: این نمایش پنج صحنه دارد که صحنه‌های یک و پنج در یک مکان مشترک روی می‌دهد و صحنه‌های دیگر هرکدام کانسپت‌های مختلفی را دنبال می‌کنند؛ مفاهیمی که در دنیای امروز همه گیر شده و شاهدش هستیم و در این نمایش به شکل یک پازل کنار هم قرار گرفته‌اند. یکی از کانسپت‌های مطرح شده در نمایش مساله فضای مجازی و سوشال مدیا است که باعث شده انسان‌ها بسیار تحت‌تاثیر آن باشند. در این فضا برخی به دلیل شباهتشان با افراد مشهور زیر سایه آن‌ها قرار می‌گیرند و این شباهت و معروفیت کاذب آن‌ها را در زندگی زناشویی‌شان دچار چالش و خشونت می‌کند.

این کارگردان ادامه داد: مساله دیگری که در این نمایش مورد توجه قرار دارد مهاجرت است که یکی از دغدغه‌های مهم جامعه است. البته در «انحراف موقت» بیشتر به بازماندگان مهاجرت و افرادی که فرد موردعلاقه‌شان را به دلیل مهاجرت و یا مرگ از دست داده‌اند، پرداخته می‌شود چون مرگ هم می‌تواند به نوع دیگری مهاجرت به حساب بیاید. نکته مورد توجه دیگر پرداختن به این مساله است که باید برای به دست آوردن چیزی یا کسی، از چیزها یا کسان دیگری گذشت.

وی در پایان صحبت‌هایش یادآور شد: صحنه نمایش به صورت کاملا مینیمال طراحی شده است و در صحنه تنها ۲ بازیگر زن و مرد و یک لاشه گوشت حضور دارند. در اصل در این اجرا سه بازیگر داریم و این لاشه گوشت یا همان تندیس نیز در قالب یک پرسوناژ قرار می‌گیرد. طراحی نور نیز با چراغ قوه انجام شده و در طول اجرا تنها نور صحنه، نور چراغ قوه است.

نیما خطیب شاد و ریحانه مسگری بازیگران نمایش «انحراف موقت» هستند که از ۲۱ آذر تا ۷ دی ماه در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می‌رود.

کد خبر 4481945 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر ایران نوفل لوشاتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۳۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی گروه، تمرین‌های نمایش «آرت»، نوشته یاسمینا رضا با ترجمه و کارگردانی علیرضا کوشک‌جلالی و تهیه‌کنندگی آرش رهبری، به روزهای پایانی خود نزدیک شده و این گروه اجرایی، از اواخر اردیبهشت امسال، اجراهای عموم خود را در سالن ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه ایران‌شهر آغاز می‌کند.

«آرت» که در ایران با نام «هنر» نیز شناخته می‌شود، از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۲ در سالن‌های تئاتر لندن و دیگر شهرهای انگلیس روی صحنه رفته و جزو پرفروش‌ترین تئاترهای روی صحنه در انگلستان به شمار می‌رود. این استقبال در دیگر شهرهای مطرح اروپا و آمریکا نیز به همین منوال بوده است. موضوع نمایش‌نامه «آرت» درباره چند دوست است که یکی از آنها تابلوی نقاشی مدرنی را خریده و در واقع یک بوم خالی است، آن‌ها بر سرنقاشی تابلو بحث و مشاجره می‌کنند و دوستی‌شان به هم می‌خورد. تم اصلی نمایش‌نامه «آرت»، خودفریبی است. یاسمینا رضا در مقدمه این کتاب می‌گوید: «خودفریبی برای من بخش مهمی از زندگی است. خودفریبی امروز حکومت می‌کند. خودفریبی عنصر مسلط نهاد بشری است. خودفریبی تنها دروغ گفتن به دیگران نیست بلکه دروغ گفتن به خود است. شکلی از محافظت است و ناشی از احساسات دیگر مثل احساس غرور، نخوت، ترس، و درآمیختن با دیگران است.»

علیرضا کوشک‌جلالی که از کارگردانان پرکار ایرانی محسوب می‌شود، در سال‌های گذشته نمایش‌هایی همچون «پستچی پابلو نرودا»، «مسخ»، «بازرس»، «موسیو ابراهیم»، «خدای کشتار»، «پوزه چرمی»، «سیستم گرون هلم» و «جنون محض» را روی صحنه برده است. وی همچنین، برنده جایزه افتخاری تئاتر شهر کلنِ آلمان و عضو دایمی هیات ژوری انتخاب بهترین شخصیت تئاتری کلن نیز هست. کوشک‌جلالی عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران و دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت ارشاد است. وی همچنین در چند سال اخیر، توجه به‌خصوصی به امر آموزش تئاتر شهرستان‌ها داشته است.

از عوامل این نمایش می‌توان به آرش رهبری تهیه‌کننده، امیر پارسائیان‌مهر مجری طرح، آذین پورزند دستیار کارگردان و منشی صحنه، حمید عباسی دستیار تولید، بهرنگ کامیار مدیر صحنه، حسین سینجلی دستیار صحنه، آرین کشیش‌زاده طراح صحنه، صادق زرجویان طراح پوستر و تیزر و عکاس، حمیدرضا جلالیطراح نور، آیلین بخشی طراح لباس، مریم صفری طراح گریم، پارسا اسماعیلی تبلیغات مجازی، امیر پارسائیان‌مهر مدیر روابط‌عمومی و رسانه اشاره کرد.

پیش‌فروش نمایش «آرت» از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود.

کد خبر 6098139 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • چراغ های پانزدهمین جشنواره سراسری بچه های مسجد روشن شد
  • «خارشتر» در تماشاخانه ایران‌شهر به صحنه می‌رود
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود
  • «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • جواد مولانیا «سی و یک رویا» را به صحنه می‌برد
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»