Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

از نگاه غارنوردان آماتور غارنوردي ورزش تفريحي نورديدن و اکتشاف غارهاست‎
غارنوردان آماتور کساني هستند که به اين فن بيشتر از جنبه ورزشي نگاه مي‌کنند. امروزه تعداد اين غارنوردان از غارنوردان حرفه‌اي بيشتر است و اکثر غارهاي جديد توسط اين افراد کشف مي‌شود.
ورزش و ماجراجويي ترکيب لذت‌بخشي است که تنها در چند رشته‌ خاص مي‌توان نمونه‌هاي آن را پيدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غارنوردي بدون‌شک يکي از جذاب‌ترين و ماجراجويانه‌ترين رشته‌هاي ورزشي است.غارنوردي ورزش تفريحي نورديدن و اکتشاف غارهاست.
غارنوردي آماتور
غارنوردان آماتور کساني هستند که به اين فن بيشتر از جنبه ورزشي نگاه مي‌کنند. امروزه تعداد اين غارنوردان از غارنوردان حرفه‌اي بيشتر است و اکثر غارهاي جديد توسط اين افراد کشف مي‌شود. به‌طور کلي غارنوردي آماتور بيشتر در ميان کوهنوردان رايج است. بسياري از غارنوردان آماتور به خاطر علاقه خاصي که در طي سال‌ها غارنوردي به اين فن پيدا مي‌کنند تبديل به غارنوردان حرفه‌اي مي‌شوند و در بعضي از رشته‌هاي آن تجربه‌هاي زيادي کسب مي‌کنند.
از نگاه غارنوردان آماتور غارنوردي ورزش تفريحي نورديدن و اکتشاف غارهاست.
چالش‌هاي مربوطه به نوع و گونه غاري که نورديده مي‌شود بستگي دارد ولي معمولاً بهره‌گيري از ميخ و طناب و گذر از تنگراه‌ها، دهليزها و چالاب‌ها را شامل مي‌شود. در ايران غارنوردي را يکي از گرايش‌هاي کوهنوردي مي‌دانند ولي در برخي کشورها رشته‌اي جداگانه شمرده مي‌شود. ديگر گرايش‌هاي کوهنوردي در ايران از اين قرارند: کوه‌پيمايي (Hiking)، سنگ نوردي (Rock Climbing)، يخ نوردي (Ice Climbing) و صعودهاي ورزشي (Sport Climbing)
مهم‌ترين، پرهيجان‌ترين و سخت‌نوردترين غار ايران غار پراو در استان کرمانشاه است. استان کرمانشاه بعلت دارا بودن محيطي مناسب و در برگرفتن شمار بسيار زيادي غار از جمله ژرفترين و طولاني‌ترين غارهاي ايران و داشتن علاقه‌مندان بسيار از پيشروترين استان‌هاي غارنوردي ايران به‌شمار مي‌آيد. بسيار بر اين باورند تني چند از غارشناسان کرمانشاه غاري ژرفتر از پراو را کشف نموده‌اند اما براي بکر ماندن آن از آشکار نمودن جايگاه آن خودداري مي‌کنند!! از ديکر غارهاي ايران که همواره مورد بازديد غارنوردان باشگاه‌هاي غارنوردي ايران قرار مي‌گيرند مي‌توان از غارهاي يخ مراد –بورنيک – رود افشان و کهک، قاطرچي و کتله‌خور نام برد.
غارنوردي حرفه‌اي
غارنوردان حرفه‌اي کساني هستند که براي اهداف خاصي بجز جنبه ورزشي آن پا به اعماق غارها مي گذارند. اين اهداف که جنبه علمي دارند به رشته‌هاي زير تقسيم مي‌شود: زمين شناسي، ديرين شناسي، باستان شناسي، انسان شناسي، آب شناسي و زيست شناسي.

وسايل اساسي براي غارنوردي‎
وسايل اساسي براي غارنوردي
کفش
محيط غارها به‌دليل کمبود نور، مرطوب هستند و مسير پيمايش غالبا مرطوب،‌ لغزنده و گل‌آلود هستند، پس براي عبور از درون يک غار بايد کفشي مناسب پوشيده باشيد. کفش‌هاي کوهنوردي و غارنوردي دقيقاً مناسب پيمايشي عالي و بدون دردسر هستند. اما قبل از ورود به غار با توجه به آبي بودن يا خشک بودن آن، بايد کفش خود را انتخاب کنيد. در غارهاي آبي، که به شنا و غواصي نياز دارد، کفش‌هاي پلاستيکي با ساق‌هاي بلند که براي عبور از مناطق گل‌آلود مناسب است، توصيه مي‌شود و در غارهاي خشک از کفش‌هاي کوهپيمايي استفاده کنيد.
کلاه
کلاه ايمني که براي حفاظت سر استفاده مي شود، در پيمايش تمام غارها لازم و ضروري است. در ضمن کلاه جايي است که چراغ قوه يا بعضي از ديگر وسايل مورد نيازتان را به آن متصل مي کنيد. هميشه کلاه ايمني به سر داشته باشيد.
خوراکي‌ها
در غار شرايطي غيرقابل پيش‌بيني در انتظار شماست، پس بهتر است براي هر اتفاقي آماده باشيد و هرگز ريسک نکنيد. شما بايد براي مدت زماني که در غار خواهيد بود، غذا و آب به ميزان لازم همراه داشته باشيد، حمل بارهاي بيش از نياز هم مساله‌اي است که در ادامه‌ پيمايش از شما بسيار انرژي خواهد گرفت، پس نه کم و نه زياد، حتماً به ميزان لازم براي خود آب و غذا برداريد. نوشيدني‌هاي گرم، مانند چاي و قهوه، آجيل‌ها و ميان‌وعده‌هاي پرکالري در مسير پيمايش بسيار به کار شما مي‌آيند، پس از داشتن آنها غفلت نکنيد.
کيف کمک هاي اوليه
همانطور که راهنماي گروه بايد يک کيف کمک هاي اوليه کامل به همراه داشته باشد؛ شما نيز سعي کنيد که بعضي از لوازم کمک هاي اوليه را داشته باشيد. لازم نيست حتما بار زيادي را با خود حمل کنيد. شايد يک باند، چند چسب زخم، بتادين و ديگر لوازم پزشکي براي جراحت هاي کوچک و زخمي درون کيفتان کمک کننده خوبي است. همچنين به دليل سرد بودن محيط داخل غارها، حتما لباس گرم بپوشيد و اگر کسي آسيب ديد، سعي کنيد که بدن فرد آسيب ديده را گرم نگه داريد. در راه پيمايي درون غارها، سعي کنيد که کمتر بنشينيد. چرا که اکثر زمين ها خيس بوده و همين موضوع باعث خيس شدن لباس هاي شما و در نتيجه کم شدن دماي بدنتان مي شود. بايد مراقب دماي بدن خود باشيد. به همراه داشتن نوشيدني هاي گرم در فلاسکي کوچک يا تنقلات انرژي زا همانند انواع آجيل ها نيز مي تواند انرژي و گرما را به بدن شما بازگرداند.
تعداد ي چراغ قوه
از نکات غارنوردي که بايد به آن دقت داشته باشيد اين است که حداقل 3 منبع نوري مختلف به همراه داشته باشيد. منبع هاي نوري همانند چراغ قوه ها را از ميان لوازم ضد آب انتخاب نماييد. همچنين با خود فانوس و شمع نيز بهتر است داشته باشيد. اگر به درون غارهايي مي رويد که به نوعي حکم اکتشاف دارند و از دهانه غار بسيار دور مي شويد، حتما مدت زمان روشن ماندن چراغ قوه ها را در نظر داشته باشيد. حداقل با خود براي 4 بار استفاده از چراغ قوه ها، باتري اضافه برداريد. دو دست از باتري ها را درون کوله پشتي ضد آب خود بگذاريد و يک دست را در جيب هاي شلوار خود نگه داريد. يک چراغ قوه پيشاني همانند هد لمپ ها، يک چراغ قوه دستي براي زير آب و يک چراغ قوه کوچک ديگر خيال شما را از بابت روشنايي درون فضا تاريک غارها، راحت مي نمايد.

لباس غارنوردي به طور کلي بايد مستحکم و ضخيم و راحت باشد‎
لباس غارنوردي
لباس غارنوردي به طور کلي بايد مستحکم و ضخيم و راحت باشد. از نظر ساختار بايد يک تکه باشد تا در هنگام عبور و خزش در معابر تنگ بتوان به راحتي عبور کرد و نوع زيپي بر نوع تکمه اي ارجعيت دارد. لازم است سر آستينها و دم پاها نيز توسط کش بسته گردد تا از ورود خاک و گل به داخل بدن جلوگيري گردد. براي استحکام قسمتهايي که بيشتر با زمين در تماس اند مانند آرنجها و سر زانوها بهتر است يک تکه پارچه ضد خش بر روي آن وصله گردد.
لباسهاي غارنوردي بنا به شرايط کار در غار به سه دسته تقسيم مي شوند.
1- نخي
2- لباسهاي الياف مصنوعي
3- لباس زير
کيف مخصوص غارنوردي
از وسايل مورد نياز براي غارنوردي کيف و کوله غارنوردي است که براي خشک نگه داشتن و حمل وسايلتان بايد داشته باشيد.
جوراب و دستکش
براي شروع غارنوردي، جوراب هاي پشمي بپوشيد. اما زماني که مي خواهيد وارد آب شويد يا به مناطق حساس مي رسيد، جوراب خود را با جوراب هاي مخصوص پيمايش غار عوض کنيد. براي گرم نگه داشتن و جلوگيري از زخم شدن دستانتان نيز دستکش بپوشيد.
کيف
کيف‌ها و کوله‌هاي مناسب غارنوردي يکي از ملزومات اين ورزش است. شما براي غارنوردي حرفه‌اي بايد کوله‌اي همراه داشته باشيد تا وسايل‌تان در آن قرار بگيرند. اين کوله‌ها ضد آب هستند و لوازم شما در طول مدت پيمايش خشک خواهند ماند.
لوازم مختلف کوهنوردي
وسايلي همانند طناب هاي مخصوص کوهنوردي، گيره ها و لنگر يا زنجير به همراه داشته باشيد.
گردآوري: بخش ورزش بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۹۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین سال جاری

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، آهکی با اشاره به تعداد سامانه های حمل و نقل هوشمند موجود در استان گفت: تعداد دستگاه‌های تردد شمار ۸۰ محور، دوربین‌های ثبت تخلف سرعت ۹۸ ایستگاه موجود و ۷۹ ایستگاه فعال (آنلاین)، توزین در حال حرکت ۴ دستگاه موجود و ۳ دستگاه فعال، دوربین‌های نظارت تصویری ۲۹ ایستگاه، تابلوهای پیام متغیر خبری(vms) ۶دستگاه و ردیاب‌های جغرافیایی ماشین‌آلات راهداری (GPS) ۳۶۵ دستگاه است.

آهکی در ادامه به بیان مقایسه تردد ماهانه بین استانی (مجموع تردد ورودی به استان و خروجی از استان) اشاره کرد و افزود: بیش از چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی کل وسایل نقلیه در فروردین ۱۴۰۳ بوده است که ۲۵ % افزایش نسبت به ماه گذشته ۱۴۰۲ و ۵ % افزایش نسبت به ماه مشابه سال گذشته داشته است.

وی همچنین آمار روند روزانه تردد بین استانی فروردین ماه را بیان کرد و گفت: متوسط تردد بین استانی روزانه فروردین سال جاری ۱۳۸ هزار و ۱۴۵ وسیله نقلیه بوده است.

آهکی افزود: بیشینه مجموع تردد ورود و خروج به استان در روز ۲۴ فروردین ۱۷۵ هزار و ۱۶۲ وسیله نقلیه و درصد وسایل نقلیه سنگین ۱۴ درصد بوده است.

وی در ادامه به بیان وضعیت انباشت و تخلیه (تفاضل خودروهای ورودی و خروجی به اضافه انباشت/تخلیه روز قبل) وسایل نقلیه فروردین‌ ماه پرداخت و گفت: بیشینه تخلیه وسایل نقلیه از استان در ماه فروردین در روز ۱۹ فروردین به میزان منفی ۴۳ هزار و ۵۶۴ وسیله نقلیه بوده است.

آهکی گفت: در خصوص محورهای دارای بیشترین تردد در فروردین ماه هم باید گفت که سه راهی بهار -همدان (مهدی آباد) با متوسط تردد روزانه ۴۰ هزار و ۷۴۰ بیشترین تردد را داشته است.

وی ادامه داد: محور همدان – سه‌راهی بهار (مهدی آباد)، همدان – کوریجان، کوریجان – همدان و آزادراه همدان – ساوه (چپقلو) از دیگر محورهای پرتردد استان بوده‌اند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده ای استان همدان افزود:‌ سه‌راهی بهار – همدان(مهدی آباد)، همدان – کوریجان، همدان – سه‌راهی بهار (مهدی آباد)، قروه – صالح آباد و کوریجان – همدان از محورهای دارای بدترین سطح سرویس بوده‌اند.

آهکی همچنین به بیان مقایسه تردد محورهای استان در فروردین امسال با سال گذشته اشاره کرد و گفت: در اکثریت محورهای دارای بیشترین تردد استان شاهد افزایش تردد نسبت به سال گذشته بوده‌ایم.

وی افزود: در خصوص سهم مبدا تردد پلاک‌های مشاهده شده در استان در فروردین ماه سال جاری نیز باید گفت که براساس اطلاعات پلاک‌های ثبت شده در دوربین‌های پلاک‌خوان از ابتدای فروردین ماه یک میلیون و ۳۳۰ هزار پلاک خودرو یکتا در محورهای‌برون شهری استان رویت شده است.

آهکی با بیان اینکه از این پلاک‌ها یک میلیون و ۲۱۶ هزار پلاک مربوط به وسایل نقلیه شخصی بوده است، ادامه داد: ترکیب مبدا استانی این پلاک‌ها نیز به این صورت است که ۳۲ درصد مربوط به استان همدان، ۳۱ درصد مربوط به استان تهران، هشت درصد کرمانشاه، چهار درصد کردستان و مابقی مربوط به لرستان، البرز، ‌ مرکزی، قم، اصفهان و سایر استان‌ها بوده است.
وی افزود: بیشینه حضور وسایل نقلیه غیربومی براساس پلاک خوانده شده توسط سامانه‌های پلاک‌خوان در بازه فروردین ماه در روزهای چهار و ششم فروردین و معادل ۵۱ درصد کل وسایل نقلیه مشاهده شده بوده است.

آهکی ادامه داد: از ابتدای ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱ درصد سهم وسایل نقلیه غیر بومی در استان کاهش داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان همدان همچنین به سهم ماندگاری وسایل نقلیه در استان در فروردین ماه سال جاری پرداخت و گفت: ماندگاری وسایل نقلیه در استان نشان‌دهنده آن است که در ماه فرروردین تقریبا ۱۶۷ هزار وسیله نقلیه، معادل ۲۰ درصد از کل وسایل نقلیه غیربومی مشاهده شده، دراستان بین ۱ تا ۴ روز در استان اقامت داشتند.

مهرداد آهکی همچنین به مقاصد وسایل نقلیه در کشور در فروردین ماه اشاره کرد و افزود: براساس اطلاعات پلاک‌های ثبت شده در دوربین‌های پلاک‌خوان یک میلیون و ۱۹۶ هزار وسیله نقلیه از استان همدان در سایر استان‌ها مشاهده شده است و استان‌های مرکزی، تهران و قم بیشترین سهم مقاصد سفر را در استان‌ها داشته‌اند.

خبرنگار: فاطمه پارسایی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229219 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان وزارت راه و شهر سازی سازمان راهداری حمل و نقل جاده ای سفر های نوروزی سفراستانی همدان بهار

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰ هزار خودرو در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی توقیف هستند
  • توقیف ۱۰ هزارخودرو در پارکینگ/خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شود
  • هنگام صاعقه در هوای آزاد چه کنیم
  • ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین سال جاری
  • استعدادیابی و تامین تجهیزات را در رأس کار قرار دادیم
  • بهترین سایت‌های خارجی برای خرید با پرفکت مانی کدامند؟
  • جاده‌ای 2600 ساله که پدر «راه‌آهن» به حساب می‌آید(+عکس)
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرگ پرویزخان
  • کوهستان «پرآو» پتانسیل برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی غارنوردی را دارد